Laden...

Wat is Samsung QLED TV?

QLED is de nieuwste techniek die Samsung gebruikt voor TV’s en staat voor het helderste en scherpste beeld dat je kunt krijgen. De naam QLED komt van Quantum Dot Light Emitting Diode. Over het scherm ligt een laag nanokristallen die onder invloed van licht opkleuren, met een veel hoger kleurbereik tot gevolg. Met QLED van Samsung kun je rekenen op pure kleuren, unieke helderheid en een lange levensduur.

QLED staat voor het helderste en scherpste beeld dat je kunt krijgen. Samsung QLED TV 's laten 100% kleurvolume¹ zien ('s werelds eerste TV die dit kan) en een maximale helderheid van 1500 tot 2000 nits (ideaal voor weergave van perfecte HDR-beelden). Met QLED maakt Samsung gebruik van een nieuwe Quantum Dot -technologie met metaallegering en een nieuwe panelstructuur. Is dit dan echt zo'n grote stap? Ja, wat Samsung betreft is dit net zo'n grote stap als die van LCD naar LED.

Daarbovenop hebben ze alle aspecten van de beeldkwaliteit verbeterd. Inclusief een grotere kijkhoek, een groter contrast door diepe zwartwaarden en unieke heldere beelden. Overigens is QLED geen merknaam van Samsung. Wat hun betreft nemen andere fabrikanten de term over, zodat straks iedereen weet dat QLED de opvolger is van de 'gewone' LED TV.

Uiteraard lopen ze bij Samsung wel voorop in de ontwikkeling van hun QLED-modellen aangezien ze al een aantal jaren ervaring hebben met het gebruik van Quantum dots. Samsung QLED TV is opgebouwd uit drie pijlers: Q SMART, Q PICTURE en Q STYLE. Wat elk van deze pijlers inhoudt, zullen we hieronder even kort toelichten.

Q SMART staat voor de slimme Smart TV functionaliteit. De One remote afstandsbediening wordt meegeleverd met de QLED televisies. Met deze universele afstandsbediening bedien je jouw Smart TV en al je randapparatuur eenvoudig. Voorbij is de zoektocht naar de juiste afstandsbediening, je hebt er slechts 1 nodig! Daarnaast is de smart hub vernieuwd. Je kunt rekenen op een snellere autodetectie van aangesloten apparaten. Daarnaast blijf je toegang houden tot verschillende apps zoals Netflix, uitzending gemist en Youtube. Ook is er een nieuwe Smartview app beschikbaar voor je smartphone. Deze app maakt de integratie tussen je smartphone en Smart TV nog gemakkelijker doordat beide apparaten dezelfde interface hebben. Het is daardoor nog makkelijker geworden om jouw favoriete Netflix serie vanaf je telefoon te starten.

Q PICTURE gaat ervan uit dat licht de kleur bepaalt. QLED betekent een beter contrast. Wat licht is, is licht. Wat zwart moet zijn, is echt zwart. Q PICTURE staat ook voor een betere kijkhoek, als gevolg van de compleet nieuw opgebouwde panelstructuur. Kleurruimte en kleurvolume zijn ook sterk verbeterd. De TV is in staat om 99% van de DCI-kleurruimte te laten zien, wat een standaard voor filmmakers is. We hebben de eerste tv die 100% kleurvolume kan tonen. Dat wil zeggen dat alle kleuren weergegeven kunnen worden bij elk niveau van helderheid.

Als voorbeeld: een rood voetbalshirt ziet er tijdens een avond wedstrijd donkerder uit dan tijdens een wedstrijd overdag in de zon (terwijl dit exact dezelfde kleur rood is). Op andere TV's zal het rood in het laatste geval flets worden. Op een QLED TV zal dit niet het geval zijn. Dit komt door het gebruik van onze verbeterde quantum dots en de verbeterde piekhelderheid.
Q Picture zorgt er dus voor de perfecte kleuren en een geweldige helderheid onder alle omstandigheden.

Q STYLE is ook een pijler van Samsung QLED TV. Alles draait om stijl bij deze nieuwe generatie tv's. Ten eerste maakt de TV gebruik van een one connect box waarop je al je apparaten (blu-ray speler, settopbox, game console etc.) aan kunt sluiten. Deze box berg je net als je apparaten netjes op in een kast. Vervolgens is de box via een 'invisible cable' verbonden met je TV. Het gaat om een glasvezelkabel van enkele millimeters dik, die je haast niet kunt zien. Hierdoor is de kabel bijna niet zichtbaar! Daarnaast is de stroomkabel wit en dunner geworden. Die valt dus ook minder op.

De No Gap Wallmount is een muurbeugel die je TV strak tegen de wand aan laat hangen, zonder ruimte tussen je scherm en de muur. Op de universele connectie aan de achterkant van de QLED-serie zijn verschillende muurbeugels of standaarden aan te sluiten. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de consumenten z'n TV op wil hangen en dat maar 30% dit ook echt doet. De eenvoudige installatie van de No Gap Wallmount kan de drempel hopelijk wegnemen. Installatie is dermate eenvoudig dat dit binnen 15 minuten gedaan kan worden waarbij de TV ook achteraf nog rechtgehangen kan worden.

Vorig jaar ( 2017) hadden Samsung TV's nog drie minimale 'bezels'. Dit zijn de randen van het scherm of het frame waarin het scherm zit. Dit jaar presenteren ze de lijn QLED TV met vier minimale bezels. De randen zijn vrijwel onzichtbaar aan alle zijden. Ook hebben ze gekozen voor premium materialen, waar de kwaliteit vanaf straalt. Zelfs de achterkant van de TV is een plaatje dankzij het 360 design.

Andere voordelen van een QLED TV:

1. Q COLOR: QLED TV's leveren als eerste ter wereld een 100% kleurvolume, waardoor ze niet alleen in donkere maar ook in zeer heldere beelden de perfecte kleuren tonen.
2. Q CONTRAST: Door de anti-reflecterende laag en de hoge helderheid geeft de TV perfect contrast weer, zowel in een donkere als een heldere omgeving.
3. Q Engine: Q Engine analyseert elke bron, en verbetert alle aspecten van lage kwaliteit beelden zodat die er bijna even goed uitzien als echte HDR-beelden.
4. Q HDR: QLED TV's zetten nu een nieuwe standaard met een maximale helderheid van 2000 nits. Hierdoor worden beelden nóg waarheidsgetrouwer en spat het beeld van het scherm, zelfs in een zeer lichte kamer.
5. Q VIEWING ANGLE: De kijkhoek van de QLED TV's is sterk verbeterd. Hierdoor geniet je van de beste beeldkwaliteit ongeacht waar je zit.

Copyright 2004 - 2018 Algemene Voorwaarden - Privacy Policy - Cookie statement Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.