Laden...

Uitleg termen Samsung

PQI (Picture Quality Index)

Het totaal aantal beelden dat per seconde door de gehele TV wordt geproduceerd, wordt aangeduid door PQI Picture Quality Index. Dit bepaalt de kwaliteit van weergave van bewegende beelden. Samsung maakt gebruik van hoogwaardige schermen met een extreem hoge responsetijd, die een snelle afwisseling van beelden garanderen. Elk getoond beeld wordt tot in het kleinste detail weergegeven. Hiervoor heeft Samsung drie factoren geperfectioneerd: de scherpte, de snelheid van de chipset en een breder kleurenpalet. De krachtige processor berekent tussenliggende beelden voor een vloeiende overgang tussen frames.

Smart Hub

Stap in een wereld van grenzeloze entertainment. Alle Samsung Smart TV’s zijn uitgerust met Tizen. Ontdek een wereld aan apps, multitasking en je favoriete content, die jouw manier van TV-kijken voor altijd zal veranderen. Je kunt surfen op het net met de snelle webbrowser, TV Apps snel openen en een programma bekijken via o.a. Netflix, Youtube, RTL gemist en nog veel meer want via het Apps panel kunt u kiezen uit talloze Apps en deze downloaden en installeren. Dankzij de enorm uitgebreide connectiviteit kun je genieten van al jouw digitale content vanaf één plek.

Quantum Dot Display

Deze technologie werkt met piepkleine nanokristallen. Deze nanokristallen worden als laag toegevoegd aan een LED televisie. Quantum Dots zijn kleine deeltjes die als lichtbron dienen. Hiermee worden 1 miljard kleurencombinaties gecreëerd om de meest realistische beelden te kunnen weergeven. Wanneer er licht op deze nanokristallen schijnt lichten deze op in een specifieke kleur. Het formaat van de quantum dot nanokristallen is bepalend voor de kleur die wordt getoond. Aangezien het formaat van deze kristallen erg nauwkeurig kan worden ingesteld is het kleurbereik van een scherm met quantum dot technologie veel groter dan we nu gewend zijn.

SmartThings app

Met de SmartThings app zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Verschillende apparaten aansturen? Geen probleem. Je hoeft alleen de SmartThings-app te downloaden op je mobiel om je nieuwe LED tv en alle andere verbonden apparaten aan te sturen en in de gaten te houden, via één scherm! Eén app voor alles. Stuur je apparaten in huis naadloos aan vanaf je nieuwe LED televisie. Vanuit het dashboard kun je elk verbonden apparaat afzonderlijk instellen. Je regelt het hele huishouden ontspannen op de bank, voor de televisie en ontdek alle mogelijkheden die er zijn.

Ambient mode

Dankzij Ambient Mode transformeer jij jouw televisie in een handomdraai zodat zij opgaat in de omgeving. Met drie verschillende functies (decor, info en foto) zit er altijd een goede keuze voor jou bij. En dankzij een ingebouwde omgevingslichtsensor kan het beeld zichzelf aanpassen van helder naar zacht. Vanaf de Samsung cloud of je mobiele apparaat kan je foto's tonen op de tv als een persoonlijke gallery met mooie herinneringen. Krijg informatie op je tv zoals het weer, de temperatuur buiten of het nieuws.

Remastering Engine

Beeldmateriaal met een lagere resolutie wordt geanalyseerd en aangepast naar de hoogst mogelijke kwaliteit.

Dynamic Crystal Colour

Dynamic Crystal Colour technologie houdt in dat Samsung pixels verbeterd heeft en die leveren een verbluffend contrast met meer dan 17 miljoen levensechte kleuren. Er wordt een breder kleurenpalet bereikt dan bij een normale UHD TV en hierdoor treedt er minder snel ruis op en verzadiging van tinten. Resultaat zijn mooie, heldere beelden en veel kijkplezier voor jou. Alle schitterende facetten van het leven worden briljant weergegeven in dynamische, kristalheldere kleuren.

Crystal Color UHD

Samsung's Crystal Color UHD technologie zorgt voor een zeer diep contrast en met meer dan 17 miljoen levensechte kleuren met intense tinten en een kleurenspectrum die 20% breder is dan bij normale UHD.

Q Colour 100% volume

Gewoon geweldig. Quantum Dot levert perfecte kleuren dankzij een innovatieve materiaallegering. Ongekend kijkplezier dat nooit gaat vervelen. Deze kleurenzee verandert voorgoed. Het haast absurd brede kleurenpalet valt nergens mee te vergelijken. Licht dat omgezet wordt in kleur. Het lijkt een eenvoudig proces, maar met de baanbrekende Quantum Dot-technologie heeft het een compleet nieuwe dimensie gekregen. Door licht toe te voegen zijn meer dan een miljard kleuren zichtbaar en bereikt de tv een kleurvolume van 100%.

Supreme Motion

Met Supreme Motion word je video-content zonder enige flikkering weergegeven. De bijzonder hoge verversingsfrequentie en de vernieuwende verlichtingstechnologie houden je op het puntje van je stoel met een snelle, stabiele videoweergave.

One Connect box

Deze TV maakt gebruik van een 'One Connect Box', een extern kastje waarin de meeste aansluitingen zijn opgenomen en dat zelf met slechts één kabel met de televisie verbonden wordt. Het voordeel van dit concept is dat er geen bos met HDMI-, antenne- en USB-kabels meer achter de televisie vandaan komt, maar dat alle randapparatuur op de losse box kan worden aangesloten, die je eenvoudig uit het zicht bijvoorbeeld in of achter je TV meubel kunt plaatsen.

One Remote Control

Ultiem bediengemak in de palm van je hand. Bedien alle aangesloten apparaten met één afstandsbediening. Smart Control-remote met bewegingsdetectie die ingezet kan worden als universele afstandsbediening. Apparaten zoals set-top boxen, gameconsoles en home-cinemasystemen kunnen ermee worden bediend. Doordat de tv zelf detecteert welk merk en type apparaat is aangesloten is het niet nodig om deze functie voor gebruik te configureren. Deze remote communiceert via Bluetooth dus richten is niet nodig. Zo kunnen al je apparaten ook gewoon in een afgesloten kast staan.

Voice recognition en control

Het voice recognition systeem stuurt de Smart TV aan via de stem van een gebruiker. Dit werkt via een externe server die stemmen omzetten naar teksten en naar een tv stuurt.

Quad core of Q Engine processor

De huidige smart tv's bieden steeds meer mogelijkheden en daarom is er in Samsung televisies een Quad Core of Q engine processor verwerkt. Door een van deze supersnelle processors in een Samsung Smart TV te plaatsen is deze supersnel in het gebruik. Je kunt sneller Mutlitasken, dus lekker snel moeiteloos schakelen met 1 druk op de knop tussen een tv-serie of een app en sneller internetten met de ingebouwde webbrowser. Je kunt dus lekker snel schakelen tussen Apps en TV-programma's en websites. Je merkt het meteen wanneer je scrollt, zapt of klikt. De tv reageert zeer snel.

PurColor

De Pur Color-technologie brengt beelden tot leven, net zoals de natuur ze voor ons bedoeld heeft. De duidelijke expressie en overvloed aan echte tinten zullen je zintuigen opwinden, omdat het meer natuurlijke en realistische kleuren op het scherm maakt.

Premium Ultra HD 4K TV

Alle details zijn superscherp en beelden komen echt tot leven. Want Premium UHD TV heeft vier keer meer pixels dan een Full-HD tv. Niet alle 4K-tv's zijn hetzelfde. Het certificaat Premium ULTRA HD garandeert dat de beeld- en geluidskwaliteit van de televisie voldoet aan de hoogste standaard. Hiermee bied Samsung je de perfecte TV om Premium ULTRA HD op te kijken.

Micro Dimming

Micro Dimming is de slimme Local Dimming-technologie van Samsung die het beeld opdeelt in nog meer zones dan bij Local Dimming. Per zone wordt het beeld lokaal geoptimaliseerd qua contrast en qua zwartwaarden. In no-time vindt de beslissing plaats om de lichte delen of de donkere delen op je scherm aan te passen.

UHD Dimming

Met UHD Dimming geniet je van documentaires, series, tv programma's en films in de uitstekende beeldkwaliteit. Deze technologie optimaliseert het beeld door wit nog witter en zwart nog zwarter te maken en verbetert de kleuren en de scherpte door het scherm in meerdere zones te verdelen. Kraakhelder en kleurrijk. Door haarscherpe details en pure kleuren ben jij verzekerd van uitmuntende beeldkwaliteit. UHD Dimming herkent welk signaal de tv binnenkomt en past automatisch de instelling daarop aan. de vloeibare kristalcellen worden steeds aangepast zodat lichte en donkere kleuren optimaal worden weergegeven.

Supreme UHD Dimming

Supreme UHD Dimming technologie is nog weer beter en verdeelt het tv-scherm in honderden kleine zones, waarbij elk afzonderlijk wordt geanalyseerd om helderheid, kleur en scherpte aan te passen. Zo kan je beter schaduwdetails en nauwkeuriger kleuren ervaren wanneer je jouw favoriete video kijkt.

Contrast Enhancer

Contrast enhancer staat voor fenomenale beelden met meer diepte en krachtigere contrasten. Laat je ieder moment van de dag en in elke omgeving betoveren door intense scènes. Laat je raken, de contrast enhancer technologie verbetert het contrast dankzij een optimale lichtproductie en maakt alles nog mooier en spectaculairder. Deze technologie zorgt ervoor dat de zwarttinten nog zwarter worden weergegeven. De technologie herkent voor- en achtergrond en past automatisch verschillende niveaus van contrast toe.

Wide color Enhancer

Met Wide Color Enhancer zie je een breder spectrum kleuren op je Samsung TV-scherm. Het levert meer rijke en diverse kleuren, het vergroot de kleuren voor rijkere presentaties, zelfs in donkere gebieden en het systeem biedt een breder subset van kleuren en zoveel kleurgradaties, waarmee je levensechte kleuren ziet.

Auto detection

Vindt en herkent al je aangesloten apparaten sneller. Samsung TV toont automatisch de namen van de aangesloten apparaten en maakt het kiezen van de juiste ingang wel heel gemakkelijk. Door middel van een informatiebalk op de TV word het nu heel makkelijk te zien wat er is aangesloten op welke bron.

Precision Black

Met Precision Black worden de juiste gedeeltes van je scherm donkerder, en lichte gedeeltes zo helder als ze horen te zijn. Op deze manier wordt het contrast vergroot.

Ultra Black technologie

Om lichtweerkaatsing tegen te gaan, liet samsung zich bij het ontwikkelen van de Ultra Black technologie inspireren door unieke nano-patronen uit de natuur. Zo is het altijd prettig TV-kijken, zelfs in de lichtste woonkamer. Doordat licht dat op het TV-scherm valt wordt geabsorbeerd, heb je nooit meer ongewenste spiegelingen op het scherm. Samsungs exclusieve Ultra Black technologie laat het licht van binnenuit natuurlijk door, zodat je alleen ziet wat je wél wilt zien.

Q Contrast

Q contrast staat voor fenomenale beelden met meer diepte en krachtigere contrasten. Laat je ieder moment van de dag en in elke omgeving betoveren door intense scènes. Laat je raken, de Q contrast technologie verbetert het contrast dankzij een optimale lichtproductie en maakt alles nog mooier en spectaculairder. Deze technologie zorgt ervoor dat de zwarttinten nog zwarter worden weergegeven. De technologie herkent voor- en achtergrond en past automatisch verschillende niveaus van contrast toe.

Peak Illuminator

In donkere scènes worden lichte gedeelten nog helderder dankzij Peak Illuminator. TV-kijken wordt zo nóg meer genieten. Peak Illuminator verhoogt de helderheid door middel van extra LED-achtergrondverlichting in de lichtste gedeelten van het scherm. De helderheid is twee keer meer met Peak Illuminator, zodat deze gebieden nog helderder zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat met straatlantaarns verlichte omgevingen er op het scherm sprookjesachtig uitzien.

UHD Picture engine

Automatische upscaling van content met lagere resolutie. Samsungs UHD Picture Engine verbetert materiaal met een lagere resolutie naar aan UHD grenzende kwaliteit. In 4 innovatieve stappen wordt je favoriete content omgezet in levensechte beelden. De ULTRA HD Engine kun je als de motor van het ULTRA HD-paneel beschouwen, die ervoor zorgt dat de kwaliteit van de upscaler wordt verbeterd. Gewone resolutiebeelden wordt dankzij de engine omgezet naar ULTRA HD-kwaliteit.

Copyright 2004 - 2018 Algemene Voorwaarden - Privacy Policy - Cookie statement Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.